Alumnes
1.Qui pot ser alumne de l’IREL?
Tota persona que vulgui aprofundir i reflexionar a partir dels cursos, seminaris i conferències de l’IREL ofereix i es matriculi degudament, ja sigui en els cursos institucionals o en els que es fan en col·laboració amb altres centres o instituts. Els principals destinataris són:
- Estudiants universitaris interessats en l’estudi de la teologia.
- Catequistes o responsables de grups, moviments o serveis de parròquies i comunitats cristianes que vulguin aprofundir l’estudi de la teologia i els continguts de la fe.
- Els religiosos i religioses que vulguin aprofundir i reflexionar sobre allò que viuen i volen transmetre.
- Els professorat de religió de primària i secundària.
- Agents de Pastoral.
- Animadors de Comunitat.
2.Tipus d’alumnes
Ordinaris:
Són aquells que es matriculen en la totalitat de les matèries o en alguna assignatura d’un curs, amb els requisits exigits per la legislació civil per a l’accés als estudis universitaris i que aspiren a obtenir el títol de “grau-batxillerat en ciències religioses” o de “màster-llicenciatura en ciències religioses” .
Extraordinaris (oients):
Són aquells que sense tenir els requisits exigits per la legislació civil per a l’accés als estudis universitaris, es matriculen i assisteixen als estudis previstos en alguna o la totalitat de les matèries d’un curs. Poden obtenir un certificat d’assistència de l’IREL-ISCR de les matèries fetes (la qual cosa s’acreditarà amb una qualificació, o constància de l’assistència, a l’acta de l’assignatura).
Convidats:
Són aquells que es matriculen amb els requisits exigits per la legislació vigent pel que fa a l’accés als estudis universitaris, però no aspiren a obtenir cap grau acadèmic dels que atorga l’institut. En assistir i superar les proves corresponents se’ls podrà certificar les matèries cursades per a un eventual reconeixement en un altre Institut, centre universitari o l’obtenció de la DECA (Conferència Episcopal Española).
3.Accés als estudis
Es podrà accedir als estudis universitaris de batxillerat de ciències religioses a partir de les següents titulacions:
-Batxillerat, qualsevol modalitat ((no són imprescindibles les PAU)
-Cicles formatius de grau superior
A través de la superació de les proves d’accés a la universitat per a majors de 25, 40 o 45 anys de la Facultat de Teologia. La Facultat de Teologia de Catalunya és qui convoca aquestes proves. La normativa és a disposició dels alumnes a secretaria. A mode d’exemple: les proves de majors de 45 anys es fan en dos dies, un a Lleida i un a Barcelona, i inclouen comentaris de text en català i en castellà i una entrevista oral. S’ofereix ajut des de l’IREL per tal de fer-ne la preparació.